Facebook Hilang ? Kena Unpublished ? Baca ni

imageArghh…Mana page aku ? dah hilang ..Tolong!
.
.
Adoi Mark dah unpublished page aku
Hantu raya punya mark..
Habislah rentung duit aku bila page kena unpublished
Duit buat ads Like dan Engagement semuanya hangus rentung
Database tak simpan plak
Like adalah dalam puluh ribu jer
Barulah aku tahu erti duit hangus
Rentung semuanya
๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ
.
Rileks bro Rileks sis…
Dah jangan sedih2
Bukan korang kena sorang2
Ramai lagi kena
Ada orang Singapore page tak banyak likes pun ada 2 juta jer pun kena unpublished
.
Dalam gambar ni page saya 3 pages kena unpublished sekaligus sebelum merdeka haritu
Namun Alhamdulillah saya dah dapat semula ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€
Best urghhh..(ala2 Dato Vida) hahaha
(contoh ayat appeal ada di komen)
image.
Bagaimana korang nak pastikan page korang tak kena unpublished ?

1- Jangan letak nama page dengan benda2 yang terlarang
Contoh : dadah, sex, alcohol, tembakau, rokok
.
2- Jangan guna nama2 branded luar negara terutama dari USA dan Europe
Contoh : Rayban murah
.
3- Content page samada artikel, infographic, graphic jangan ada benda2 terlarang tadi contoh sex, berbau sex, tembakau , rokok, dadah, ketum (haha)
.
4- Elakkan guna video terutama dari USA dan Europe. Dorang kat sana kuat implementkan DMCA. Kalau buat video elakkan guna music yg ada copyright.
– Sebb ni page yg ada 2 juta likes di unpublished.
.
5- Elakkan misleading. Contoh penggunaan nama HQ dan Official. FB kira itu sebagai misleading information, misleading tempat
.
.
Alaaa..page saya dah kena unpublished
Macam mana nak buat ?
.
Korang check dulu korang ada buat tak 5 perkara di atas
Kalau takde Korang appeal jer
Lepas tu Facebook akan review dan akan bagi jawapan.
Dalam kes saya, fb approved dan published page saya semula…mungkin mark sayang saya kot ๐Ÿ˜œ
.
Korang, kita berniaga kat FB ni kita menumpang ja fasiliti yg fb sediakan
Jadi, Follow segala rules dia.
.
Last sekali
Korang jangan lupa ni..
Dalam bisnes yg paling penting adalah DATABASE bukan Likes(melainkan utk branding)
.
Buat iklan dapatkan database
Buat blog dapatkan database
ROI lebih mudah dikira dengan adanya database
So korang boleh either scale up or scale down korang punya spending.
.
Jadi korang taklah terasa sangat erti duit hangus rentung kalau page kena unpublished.
.
Mulai harini
Ada page gabungkan dengan Blog
Kalau page diunpublished korang masih ada blog.
.
Kemudian..
Collect Database
Increase database
Belai database
Then barulah ka-ching , ka-ching, ka-ching!
.
Okay jumpa esok naa ๐Ÿ™‚

Ps: Kalau korang nak tambah poin dipersilakan
z
PSS : Kalau nak SHARE ..silakan SHARE bgtau dan bg peringatan kepada kawan2.
.
.
#seminarpemasaranonline
seminarpemasaranonline.com
#growthwealthmarketing
#belajarfbsepuluhhinggitjer